Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Румен РадевДържавата е демократична, хуманна и социално справедлива, когато

...
Редактор: e-mail: Снимка Фейсбук/Румен РадевДържавата е демократична, хуманна и социално справедлива, когато
Коментари Харесай

Румен Радев: Очаквам яснота дали ще бъде одобрено предложението ни за закупуване на 5 медицински хеликоптера

Редактор: 

e-mail: 

Снимка Фейсбук/Румен Радев

Държавата е демократична, хуманна и обществено обективна, когато тези правила се отстояват и в най-малките обитаеми места. Това са същинските критерии за оценка на метода, по който се развива България.

Това написа Румен Радев в персоналния си профил във фейсбук.

Здравеопазването не би трябвало да бъде търговия, а държавна политика, която да доближава и до най-изолираните обитаеми места в страната. Системното закриване на локални здравни пунктове и учебни заведения през последните години форсира отрицателната наклонност на обезлюдяване. Затова чакам изясненост дали плановете за рационализация на България, които президентската институция внесе към Плана за възобновяване и резистентност, ще бъдат утвърдени. Един от тях е за закупуване на 5 медицински хеликоптера и основаване на система за здравна помощ по въздуха, което ще разреши тя да доближава и до най-отдалечените обитаеми места.

Системното несправяне с битовата престъпност и неналичието на достъп до опазване на здравето бяха посочени на срещата ми с представители на Националното съдружие на кметствата в Република България като най-големите проблеми пред дребните обитаеми места. Необходимо е трайно, а не кампанийно наличие на полицейски чиновници по селата. Според кметовете, от години похищенията против собствеността и личността се подценяват от органите за сигурност и прокуратурата и постоянно даже не се квалифицират като закононарушения.

От НСКРБ ще внесат в президентската институция свои оферти за организационни и законодателни промени, които да улеснят работата на локалните управляващи. Ще слага тези оферти пред всички политически партии, които имат упоритостта да ръководят страната, при провеждането на консултациите след изборите за връчване на мандат за сформиране на държавно управление, написа още президентът на България.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР